Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dva miliona KM za redovno održavanje puteva u Tuzlanskom kantonu u novoj sezoni (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nova sezona redovnog održavanja puteva u TK počinje. Upravo danas su sa izvođačima radova potpisani ugovori o redovnom održavanju puteva u novoj sezoni vrijednosti 2.100.000 KM.

Pored redovnog održavanja tu su i investicije odnosno otvaranje nove građevinske sezone.

-Imamo oko 15 aktivnih gradilišta koji kreću u realizaciju sa 15. 3., odnosno koji su bili konzervirani u 2018. godini dolaskom zimske sezone. Prioriteti su kružni tok u Gračanici, mostovi na Spreči i Janji, kružni tok u Živinicama koji bi trebalo uskoro da se radi, kao i pista na Dubravama koja je u lošem stanju – ističe Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Novu sezonu označit će kraj zimskog održavanja puteva pa su već dati nalozi za saniranje rupa, čišćenje kanala te uklanjanje posipnog materijala sa puteva.

-Ova zima je bila izuzetno duga, bačene su veće količine soli da bismo imali bezbjednije puteve, a to je izavalo i velika oštećenja – dodao je Delibajrić.

Počev od sredine marta pa u svim narednim mjesecima do zime, Tuzlanski kanton bi, prema tvrdnjama direktora Direkcije regionalnih cesta TK trebao postati veliko gradilište barem kada je riječ o regionalnog  putnoj  infrastrukturi. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,