Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Duge kolone vozila na graničnim prijelazima: Za ulazak u Hrvatsku čeka se i po 2 sata

Preuzmite sliku

Na graničnim prijelazima Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Gorica, Osoje i Deleuša duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnom prijelazu Doljani nema gužve na našoj izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prijelaza, na ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je povremeno pojačan, a zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

S druge strane i iz HAK-a izvještaju da gužve na granicama traju od ranog jutra, da se na ulazak u Hrvatsku čeka i po dva sata.

Sat vremena čeka se na ulazak preko Kaštela, dok se do 30 minuta čeka na prijelazima Goričan, Rupa, Lupinjak i Plovanija. Na Rupi se pola sata čeka i na izlazak iz Hrvatske.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktuelnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Zbog izrazito toplog vremena apelujemo na vozače da na put kreću odmorni i da, ukoliko putuju na dužim relacijama, prave češće pauze.

Iako su na mnogim lokalitetima u našoj zemlji aktivni požari, svi putni pravci su prohodni. Budite maksimalno oprezni i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,