Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Duge kolone na ulazu u BiH

Preuzmite sliku

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Navode da se na ostalim graničnim prelazima ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo, dionici Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (regulacija semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari (Đurđevik).

Zbog nastupajućeg vjerskog praznika katoličkog Božića od sutra od 12 sati do ponedjeljka do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHMAK-a upozoravaju i na učestale odrone. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,