Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Duga zadržavanja na graničnim prelazima Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod

Preuzmite sliku

Duga su zadržavanja na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom održavanja Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banja Luka” danas će se etapno obustavljati saobraćaj na putu Bijeljina – Zvornik – Vlasenica, u Bosni i Hercegovini.

Zbog održavanja “Puta križa” danas od 13.30 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Sovići (Bobanova Draga) – Gorica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je regionalni put Klobuk – Tihaljina – Gorica.

Danas od osam do 18 sati zbog asfaltiranja doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-415 Jezero – Šipovo.

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko – Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova iz BIHAMK-a izdvajaju i puteve: Zenica – Žepče (Golubinja), Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik), Živinice – Stupari (kod kamenoloma), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic – Jablanica (kroz tunel Crnaja) od ponedjeljka ponovo počinju noćne obustave saobraćaja (23.30 – 4.30 sati).

Na magistralnom putu Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo – Granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 kilometara na sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje