Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dubai EXPO 2020: Milijarder posjetio paviljon BiH, obećao da će skočiti sa Starog mosta

Preuzmite sliku

Paviljon Bosne i Hercegovine u Dubaiju posjetio je Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Milijarder, član vladajuće porodice Al Maktoum u Dubaiju za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih kraljevskih članova svijeta.

Inače je, predsjednik Uprave za civilnu avijaciju Dubaija, izvršni direktor i osnivač Emirates grupe, predsjednik Dubai World i osiguravajuće kompanije Noor Takaful.

On je trenutni kancelar prvog na Bliskom istoku istraživački baziranog postdiplomskog univerziteta Britanskog univerziteta u Dubaiju, predsjedavajući Vrhovnog fiskalnog komiteta Dubaija, drugi potpredsjednik Izvršnog vijeća Dubaija i predsjednik Emirates NBD Bank PJSC.

Sheikh je u razgovoru sa prisutnima obećao da će skočiti sa Starog mosta u Mostaru.

U obilasku bh. paviljona bio je i Mohammed Ibrahim Al Shaibani također poznat kao NJ.E. Ekselencija Mohammed Al Shaibani. On je nekraljevski vladin službenik u The Ruserving Dubai, UAE.

S njima se susreo i Denis Zvizdić koji predstavlja bh. delegaciju u Dubaiju i tom prilikom je delegacija BiH članu kraljevske porodice Maktoum uručila poklon sa simbolom BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje