Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Državljanin Srbije protjeran iz BiH zbog organizovanog kriminala

Preuzmite sliku

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja državljaninu Srbije koji se dovodi u vezu sa međunarodnim lancem organizovanog kriminala.

Već duži vremenski period, Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku osobe za koju se raspolaže informacijama da je uključena u kriminalne aktivnosti u vezi međunarodnog lanca organizovanog kriminala.

S tim u vezi, danas je na području Kantona Sarajevo, lokalitet općine Novo Sarajevo, pravovremenom i koordiniranom akcijom inspektora za strance u saradnji sa inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu, izvršeno lociranje i lišenje slobode kretanja državljanina Srbije inicijala V.S.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine.

Osoba je stavljena pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljena sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje