Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dritan Abazović prošetao Sarajevom i pojeo ćevape na Baščaršiji

Preuzmite sliku

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore stigao je danas u Sarajevo.

Posjeta glavnom gradu BiH ne može proći bez posjete staroj jezgri grada.

Kako piše portal Radiosarajevo.ba Abazović je odlučio danas u poslijepodnevnim satima da prošeta Baščaršijom i pojede tradicionalno jelo – ćevape.

Njegov izbor bila je poznata sarajevska ćevabdžinica “Mrkva”.

Iz Vlade Crne Gore prethodno su kazali da će Abazović boraviti u radnoj posjeti BiH, gdje će učestovati na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, ali i imati više bilateralnih susreta sa tamošnjim državnim zvaničnima.

Potpredsjednik Vlade Abazović biće jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, na temu “Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida”.

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će imati zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Potpredsjednik Vlade Abazović će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Kako je ranije najavljeno, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovaće 11. jula komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici. Uz potpredsjednika, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje