Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drina Jelena Dujmić iz Kanade najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH

Preuzmite sliku

U Tomislavgradu je u petak održana deveta Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, a pobjednica je Drina Jelena Dujmić iz Kanade.

U Reviji i natjecanju sudjelovalo je 20 djevojaka iz 19 zemalja. Završna večer cjelokupne manifestacije održana je na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu.

Djevojke su predstavile tradicijske nošnje i nakit pred ocjenjivačkim sudom i gostima, a najljepšom je proglašena Drina Jelena Dujmić iz Kanade, Darija Tomičić iz Poljske proglašena je prvom pratiljom, a Natalija Florencia Jeličić iz Argentine drugom pratiljom.

”Osjećam se sretnom zbog ove pobjede, posebno zbog moje majke koja potječe iz Tomislavgrada”, izjavila je pobjednica Drina Jelena Dujmić.

Na Facebooku je bilo organizirano glasovanje, a više od 50.000 glasača, koji su glasovali za svoje favoritkinje među djevojkama.

Organizator Revije je Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak“, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, a program je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Iz Udruge “Stećak” naveli su kako je cilj ovoga programa susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje