Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dragičević: Probat će da me ubiju, ‘kerovi’ su mi preksinoć spavali pred kućom

Preuzmite sliku

“Od povratka iz Austrije traje kontinuirani pritisak i to od strane zločinačkog MUP-a RS na čelu sa Draganom Lukačem.”

Očigledno im smeta riječ ‘pravda’ koju ja tražim već četiri godine. Ovo je pritisak sa ciljem moje likvidacije, da se ne bi saznalo šta je bilo s mojim djetetom. Zasad pokušavaju da me zastraše, a kad izgube živce, probaće opet sa nekom akcijom, a to će biti nasilje i pokušaj mog ubistva, kaže za Novu Davor Dragičević, komentarišući nedavni pokušaj privođenja i prijetnje koje, kako tvrdi, dobija od Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Dragičević se 30. oktobra vratio u Banja Luku iz Austrije, gdje je tražio utočište zbog prijetnji i ugrožene bezbijednosti. Po povratku je, kako tvrdi, dobio prijetnje, zabranjen mu je dolazak na Trg Krajine, a pripadnici MUP-a borave pred njegovom kućom.

Mediji su prije nekoliko dana objavili fotografiju na kojoj se nalazi sa Miloradom Dodikom, što je označeno kao “prelazak na drugu stranu”. Dragičević objašnjava da je riječ o pokušaju spinovanja, jer je Dodika vidio na ulici i prišao da mu još jednom poruči da želi pravdu za svog sina. Nakon toga je dobio prijetnje, policija je pokušala da ga privede, a dolazak na Trg u Banjoj Luci mu je zabranjen.

“Od povratka iz Austrije traje kontinuirani pritisak i to od strane zločinačkog MUP-a RS na čelu sa Draganom Lukačem. Taj pritisak se pojačao uoči proslave dana RS 9. januara, gdje sam ja htio da kao slobodni građanin dođem sa transparentom na Trg i istaknem zastave onoga za čega se borim, a to je pravda za Davida”, ispričao je Dragičević.

Njegov sin David je 2018. godine pronađen mrtav u rijeci Crkveni, a cijeli slučaj je proglašen samoubistvom. Međutim, nezavisni patolozi utvrdili su da na Davidovom tijelu postoje tragovi mučenja, kao i da smrt nije nastupila utapanjem, već davljenjem. Od tada, kako kaže Davidov otac, vlasti RS pokušavaju da zataškaju cijeli slučaj.

“Davida su oteli, a kada su vidjeli da ne mogu ništa drugo, onda su ga ubili. Tako su krenuli u obračun sa mnom, a uspio sam da im umaknem u Austriju. Zasad pokušavaju na ovaj da me zastraše, a kad izgube živce, probaće opet sa nekom akcijom kao 2018. godine, a to je nasilje i pokušaj mog ubistva”, ističe Dragičević.

Pripadnici MUP-a nedavno su pokušali da privedu Davora Dragičevića zbog objave na društvenim mrežama. Pored toga, primjetio je i da inspektori često borave ispred njegove kuće.

“Došli su mi pred kuću, a preksinoć su spavali tu dvojica kerova, ja tako kažem za te inspektore. Ja sam skontao ko su oni i šta su. Htjeli su da me privedu, rekao sam da ne želim saradnju i neću se odazvati. Oni su ubili moje dijete”, kaže Davor.

“Došlo je do mržnje u narodu prema meni, jer mediji stalo pišu da ja nešto rušim. Ja ću nastaviti da rušim sve dok njihova djeca ne budu bezbijedna u RS”, zaključio je on.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje