Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dragičević: Ostajem na trgu, zahtjevi će biti još radikalniji

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, rekao je večeras da neće otići s banjalučkog trga, dok se ne ispune ranije postavljeni zahtjevi, koji će, tvrdi, biti još radikalniji.

Ponovio je da je njegov sin otet i ubijen te uputio oštre optužbe na vlast i rukovodstvo policije RS-a.

– Ja nisam ovdje večeras da nikoga srušim. Ja ću vas srušiti pravno i kompletnu RS. Ne budem li dobio ispunjenje zahtjeva, znam kako ću vas bez pravde srušiti. Pokušaj ubistva 25. decembra Davora Dragičevića, majke Suzane, kćeri Teodore i najodanijih ljudi oko mene… Milorad Dodik i Dragan Lukač su najveći zločinci ovoga naroda – ustvrdio je Dragičević na velikom skupu na glavnom gradskom trgu, gdje su postavili i simbole “Davidovog srca”, fotografije, svijeće i cvijeće.

Davidova majka Suzana Radanović je upitala Dodika i Lukača “koga to kriju“ te ponovila tvrdnju da je policija kriva za smrt njenog sina i da, po funkciji, za to smatra odgovornim ministra policije.

Okupljeni su uzvikivali „Pravda za Davida“, „Lukaču ostavka“, „Ubice“…

Za večerašnji skup pokret „Pravda za Davida“ je tražio i dobio dozvolu nadležnih organa.

Davor Dragičević saopćio je ranije da zahtijeva ostavke funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS), banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, kao i hapšenje određenih osoba, a rok za to je bio večeras do 18 sati.

Zvaničnici RS-a smatraju da je za slučaj stradanja Davida Dragičevića nadležno tužilaštvo, a Dodik je ustvrdio da je ovaj pokret politički motivisan „sa jasnim političkim aspiracijama i zahtjevima”. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje