Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dragičević nakon odluke Ustavnog suda: Ovo potvrđuje da su vlasti RS-a uljučene u ubistvo mog sina Davida

Preuzmite sliku

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povrijeđena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, a koja su mu garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

Ranije je saopćeno da je na dnevnom redu apelacija koju je advokat Ifet Feraget podnio prije više od dvije godine zbog neadekvatne istrage u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Dragičević je kazao da je ovo ono što su on i njegov advokat Feraget i očekivali.

– Nažalost, isto kao i u slučaju Memić prošlo je dosta vremena, ali ova odluka otvara sva vrata Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić u koju imam puno povjerenje da konačno preuzme u razmatranje, sve aspekte ovog slučaja i da ubrzo dođemo do konkretnih rezultata.

Ovo samo potvrđuje da su institucije entiteta RS-a duboko involvirane u ubistvo mog sina Davida i, također, u sve što se dešava meni i mojoj porodici, a tako i članovima grupe Pravda za Davida. Jedini cilj koji su uradile te institucije je bio zaštita ubica Davida Dragičevića, a ne da se taj stravični zločin u potpunosti rasvijetli –  kazao je Davor Dragičević u razgovoru.

On smatra da pravdu za Davida i Dženana više ništa ne može da zaustavi.

– Mislim da smo na dobrom pravnom putu, na kojeg je uvijek mene i Muriza vraćao Ifet Feraget. Zahvljujem se njemu, ali, kako njemu, tako i svima vama, medijima i građanima koji su uvijek bili uz nas i davali nam snagu da istrajemo u ovoj borbi. Sad je izvjesno da ćemo u tome i uspjeti.

Vrijeme je konačno za pravdu za Davida i Dženana i za bolje sutra u BiH – zaključio je Davor. (Radio Sarajevo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje