Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Bursać: “U rečenici ‘Umisto sprida uša nam je sazad’ sadržano je sve”

Preuzmite sliku

Prvi pacijent u Mostaru kojem je potvrđena zaraza koronavirusom ujedno je izazvao i javno-zdravstveni i politički skandal, o čemu su se raspisali brojni mediji.

Direktor SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić obratio se jutros medijima, a nedugo zatim postao uz koronavirus i tema dana u Bosni i Hercegovini.

Problem je nastao kad se ispostavilo da je zaraženi pacijent čitav jedan dan proveo po različitim dijelovima SKB-a Mostar i bio u kontaktu s nizom osoba.

‘Najveći problem je činjenica da je pacijent u anamnezi rekao ljekarima kako nije boravio nigdje izvan Bosne i Hercegovine, pa nije ni tretiran kao potencijalno zaražen koronavirusom, nego je primljen na Odjel pulmologije, čime je ugrozio brojne živote’, rekao je Kvesić i dodao:

‘Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nam je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze’ – kazao je direktor SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić.

Osim njegove izjave pažnju javnosti privuklo je i njegovo ponašanje pred kamerama za koje mnogi kažu da je bilo nepristojno.

Današnji ispad direktora SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić prokomentarisao je poznati banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać.

‘Umisto sprida uša nam je sazad’ – ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić.

E u ovoj rečenici je sadržano sve. I doživljaj borbe, i doživljaj svijeta, i funkcija, i ozbiljnost, i borba protiv virusa.

Nama uvik umisto sprida uzlazi sazad. Uvik nam se namjesrti neki Oblo, Kocko ili Ćoško po stranačkoj dužnosti i ublehaškoj hijerarhiji da vodi ovaj nesrećni narod. Pa i u bolesti. I dok ga vodi, uleće nam sazada. Narod po navici očekuje sprida, ali opet po navici uleti sazada. Jebi ga!

Najnormalnije je to u zemlju u kojoj za 20 ojra carinici ševrcuju visokorizične osobe u zemlju, dok u isto vrijeme zaraženi zaražava trudnice po Mostaru, jer je primljen preko štele na pogrešno odjeljenje. Normalno da nam ulazi sazada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje