Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Zijah Rifatbegović operisao pacijenta pozitivnog na COVID u Novom Pazaru

Preuzmite sliku

Članovi timova ljekara i medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine već osam dana borave u Novom Pazaru kako bi pomogli kolegama u liječenju oboljelih od koronavirusa.

Medicinski tim UKC Tuzla kojeg čine tri ljekara i tri medicinska tehničara predvodi dr. Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju koji je bio član medicinskog tima koji je učestovao u operaciji pacijenta pozitivnog na COVID-19.

Putem svog Facebook profila poznati hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru, Enes Zogić javno se zahvalio dr. Zijahu Rifatbegoviću na ovom poduhvatu.

‘U operacionoj sali crvene zone Regionalnog Covid-centra OB Novi Pazar, operisan je u toku prethodnog dana covid-pozitivan pacijent. Članovi operativnog tima: veliki čovjek, moj prijatelj i prijatelj svih nas, prof. dr Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, dr. Enes Zogić, hirurg, dr. Lajla Sebečevac, anesteziolog, Goca Milić, anestetičar, Zilha Kalić, instrumentarka i Faketa Žirčanin, pomoćna instrumentarka. Hirurško odjeljenje OB Novi Pazar u sada teškim uvjetima i skučenom prostoru, svakodnevno zbrinjava sva akutna hirurška stanja građana Novog Pazara i cijelog regiona sa samo jednom željom – da naši pacijenti budu dobro’, napisao je u objavi dr. Zogić.

Inače, u Sandžaku nakon dolaska ljekara i medicinskog osoblja iz BiH stanje kada je u pitanju borba sa koronavirusom nešto se popravilo u odnosu na početak jula mjeseca.

Međutim, još uvijek zabrinjava veliki broj zaraženih osoba sa težom kliničkom slikom kojima je neophodno bolničko liječenje.

Podsjetimo, planirano je da ekipa UKC Tuzla u Novom Pazaru bude tokom jednog inkubacionog ciklusa, odnosno 14 dana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje