Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dr. sc. Elvis Baraković, docent na PMF-u u Tuzli: Ispovijest jednog “ruralnog” SDP-ovca

Preuzmite sliku

Baraković navodi kako je dugogodišnji član SDP-a, opisao je svoje djelovanje u toj stranci, a između ostalog Nikšića poziva na duel koji god želi: “akademski, moralni, politički, ljudski…samo recite mjesto i vrijeme”.

Doktor nauka Elvis Baraković, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli, reagrao je na svome Facebook profilu na brutalne uvrede koje je Damir Nikšić, zastupnik u Kantonu Sarajevo, iznio na račun partijskih kolega iz SDP-a koji dolaze iz Tuzlanskog kantona, piše Faktor.

Baraković navodi kako je dugogodišnji član SDP-a, opisao je svoje djelovanje u toj stranci, a između ostalog Nikšića poziva na duel koji god želi: “akademski, moralni, politički, ljudski…samo recite mjesto i vrijeme”!

-Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase. Iza mene je 19 godina a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša? – navodi Baraković.

Jučer ste gospodine Damire Nikšiću uvrijedili mene lično a i sve gore napisano, navodi Baraković nakon što je opisao detalje vezane za svoje porijeklo i porodicu, pa dodaje:

-Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim “svoje ministre” i da urličem sto mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete… mogao bih, ali neću – navodi, između ostalog, Baraković.

Njegov post u cijelosti možete pročitati klikom na post ispod:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje