Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Salkić: Slijedi nam eksplozija! Bez prevencije imat ćemo 380 hiljada oboljelih i 10% umrlih

Preuzmite sliku

U vremenu pandemije, života i smrti, koje zahtijeva ljude sa zvanjem i znanjem, bez okolišanja i politikanstva, bez egoističkih stavova, izuzetnom analizom problema iz medijske nevidljivosti isplivao je video koji je s razlogom postao viralan širom regiona.

Dr. Nermin Salkić je prvi doktor koji je izračunao broj oboljelih i mrtvih preko takozvanog epidemiološkog kalkulatora i to učinio dostupnim svima na internetu.

Vezano | Video doktora Salkića izazvao lavinu reakcija, građani zahvalni na izvrsnoj edukaciji 

“Naš zdravstveni sistem je ograničen, ne zavaravajmo se! Iduće dvije sedmice su najkritičnije, nalazimo se još uvijek u prozoru prilike kada možemo vrlo agresivnim epidemiološkim mjerama sprječiti eksploziju koja nam sigurno slijedi. U ovom trenutku epidemilogija se ponaša još uvijek shodno epidemiološkim formulama.” istakao je doktor Salkić u Centralnom dnevniku, te dodao:

“Mi znamo virusološke karakteristike virusa, znamo kolika je smrtnost, kada ubacite sve paramerte u epidemiološki kalkulator, ako ne poduzmemo mjere, neminovno je da dođe do širenja virusa na opštu populaciju”, zaključuje Salkić.

Gostovanje u Centralnom dnevniku pogledajte u prilogu:  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje