Subota, 17. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Izetbegović predložila da kompletna Opća bolnica postane Covid odjel

Preuzmite sliku

Ministar zdravstva KS Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić održao je danas radni sastanak sa generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Sebijom Izetbegović, v.d. direktorom Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” prof.dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom.

Kako je nezvanično potvrđeno za Patriju Sebija Izetbegović predložila je da Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” bude kompletna u punom kapacitetu Covid bolnica, a da će ona s KCUS-a poslati infektologe i anesteziologe na rad u Opću bolnicu.

Ovakav prijedlog je neprihvatljiv za ostale učesnike, a kako saznajemo dr. Izetbegović je čak kazala da kada se već dr. Ednan Drljević hvali da ih vole pacijenti neka svi idu u Opću!

Ministar Vranić je kazao da je sastanak bio konstruktivan, a dogovoreno je između ostalog formiranje radne grupe koja će usaglasiti unaprijeđeni put pacijenta između Opće bolnice i Kliničkog centra, s obzirom da je istekao rok važenja prethodnog dokumenta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje