Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dosta je bilo šutnje: U Sarajevu mirna protestna šetnja ‘Platforme za progres’

Preuzmite sliku

Danas simbolično 5 do 12 u organizaciji ‘Platforme za progres’ održana je mirna protestna šetnja koja je krenula sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, cilj je bio da se mirnim putem glasno poruči: Dosta je bilo šutnje!

‘Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!’ – saopćeno je.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, rekao je danas na protestnoj šetnju u Sarajevu da građani Bosne i Hercegovine žive u vrijeme ”nijeme diktature tri diktatora”.

On je, obraćajući se hiljadama ljudi na skupu ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine, rekao da je vrijeme da tome dođe kraj, uputivši oštre kritike vladajućim strukturama.

Protestu su prisustvovali i predsjednici drugih stranaka opozicije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje