Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Donesena naredba o istrazi i ispitano više desetina osoba u predmetu Respiratori

Preuzmite sliku

 Tužiteljski tim, angažiran u predmetu “Respiratori”, u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. U vezi s tim, donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Iz ove institucije, istovremeno, skreću pažnju javnosti kako samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u spomenutom predmetu.

– Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za spomenuti predmet – navodi se u saopćenju.

Uz napomenu da Tužiteljstvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti, iz ove institucije ističu kako će, stoga, pravovremeno obavještavati o predmetu, vodeći pritom računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku.

Istovremeno, ističu da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to “da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu”.

– Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze  i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH – navodi se u saopćenju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje