Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dogovorena gradnja reginalnog puta od Šekovića do Tuzle

Preuzmite sliku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Šekovićima da je ogovorena realizacija strateškog infrastrukturnog projekta izgradnje regionalne putne komunikacije Šekovići-Kaštijelj, dionica prema Tuzli, što je projekat vrijedan od 10 do 12 mil KM.

– Saglasili smo se da, ako to bude neophodno, ovaj zahtjevni projekat realizujemo u naredne dvije godine, tako da postojeći makadamski put bude asfaltiran i podignut na nivo regionalnog puta – pojasnio je Višković.

On je dodao da će, osim skraćivanja puta od Šekovića do Tuzle za oko 30 kilometara, izgradnja puta značajno doprinijeti ekonomskom i turističkom razvoju ove lokalne zajednice, ali i obezbjeđivanju boljih uslova za život povratnika, ljudi koji su nekada živjeli na ovim prostorima, a sada imaju namjeru da se vrate i da investiraju u rodni kraj.

Višković je istakao i da opština Šekovići namjerava da se tek ove godine zaduži za oko 1,3 mil KM, što je Vlada Srpske odobrila, a ta sredstva će biti namijenjena za asfaltiranje lokalnih puteva. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,