Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik traži da se Schmidt identifikuje: Ja sam član Predsjedništva BiH, a ko ste vi?

Preuzmite sliku

Schmidt se lažno predstavlja, kazao je Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, govorio je za RTRS o razlozima zbog kojih nije prisustvovao današnjem sastanku sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

Neki od razloga su, kako je kazao, da Bosna i Hercegovina nema visokog predstavnika te da se Schmidt lažno predstavlja.

– Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo “e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Njemačke, napišite da jeste tako i mi ćemo to ubvažiti, ali nisi visoki predstavnik” – rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će biti emitovan večeras.

Kazao je da će, prvi put kada se sastanu, Schmidtu reći “identifikujte se”.

– Ja sam izabrani srpski član Predsjedništva BiH (član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda op.a), Izborna komisija je rekla da sam izabran, a kako ste vi izabrani? – kazao je Dodik.

Podsjetimo, danas je održan prvi zvanični sastanak članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa novim visoikm predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a Milorad Dodik nije došao u Sarajevo.

Dodik je danas najavio da će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,