Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Sredstva od MMF-a biće dio garantnog fonda za mala i srednja preduzeća

Preuzmite sliku

Republici Srpskoj pripašće 38 posto od 330 miliona evra namijenjenih Bosni i Hercegovini od Međunarodnog monetarnog fonda, a ova sredstva biće dio garantnog fonda za mala i srednja preduzeća, potvrdio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika SNSD-a, HDZ-a i SDA, Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, sa zvaničnicima Evropske unije i MMF-a.

‘Dobro je da je završeno. Izetbegović je insistirao na tome da mi dobijemo nekih 30 posto u toj raspodjeli. Ono što je kraj, da smo dobili 38 posto od čega pola procenta ide za Brčko distrikt, ide i sa strane Federacije BiH. To su samo početna sredstva, ozbiljni su gubici, ozbiljna je potreba’, rekao je Dodik.

Ova sredstva biće dio garantnog fonda za mala i srednja preduzeća, koja će služiti za pomoć u poslovanju nakon epidemije.

‘Pozivam poslodavce da ne otpuštaju radnike, oni koji ne budu otpuštali radnike moći će da računaju na našu podršku, a oni koji otpuštaju neće moći dobiti nikakvu pomoć’, rekao je Dodik.

Dodik je danas posjetio Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu, a nakon posjete je istakao da ova bolnica uspješno funkcioniše, kao i da će biti obezbijeđena sva potrebna oprema oprema.

‘U ponedjeljak jedan respirator biće dopremljen u bolnicu ‘Srbija’, a jedan u Trebinje’, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS je kupila 180 respiratora, ali je problem prevoz iz Kine do Banjaluke. On je upozorio da opasnost od koronavirusa još nije prošla i da je potreban oprez građana i poštivanje svih mjera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,