Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: SNSD pokazao svoju snagu, Radojičić jedan od najboljih u historiji

Preuzmite sliku

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas se obratio medijima nakon jučerašnjih lokalnih izbora u BiH, a na kojima je pobjedu u Banjaluci slavio Draško Stanivuković nad kandidatom SNSD-a Igora Radojičića.

“Koalicija će odlučiti da li će dalje ići s njima ili ne. Za pola sata će biti potpisan koalicioni sporazum o proglašenju skupštinske većine u Bijeljini. Želimo da nastavimo provođenje koalicione politike, ona je najbolja za bilo koje mjesto. Za Koaliciju je glasalo nešto manje od 70 posto građana za skupštinsku većinu u gradu”, kazao je Dodik.

“Ovo je trenutak da se zahvalim svim glasačima SNSD-a, ostvarili smo dobar rezultat na koji je sjenu bacio rezultat u Banjaluci. Mi smo se konsolidovali, pregrupisali, imamo dobre rezultate u mnogim gradovima”, dodaje.

Poručio je da će SNSD imati 45 načelnika vjerovatno širom BiH.

Vjerovatno ćemo u 45 opština imati načelnika iz redova SNSD-a, do sada je bilo 40. Logično je da ćemo napraviti koaliciju sa koalicionim partnerima. U Banjaluci potvrđujemo da je 70 građana glasalo za koaliciju i partije koje sam nabrojao”.

Dodik je kazao da su izbori bili fer i pošteni.

“Mislim da su izbori bili fer i pošteni, veoma je važno da imamo iza sebe legitiman demokratski proces. Nastavit ćemo da promovišemo vrijednosti RS”.

“Lokalni izbori su veoma specifični. Želim da čestitam našim načelnicima koji su odnijeli pobjedu”.

Dodao je da je SNSD potvrdio svoju snagu i da će se rezultati iz Banjaluke analizirati danas.

“Mislim da je SNSD potvrdio svoju snagu. Ovo što se desilo u Banjaluci ćemo analizirati danas na sjedinici, imamo neke indicije da se neko od naših koalicionih partnera drugačije ponašao. Jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji je Igor Radojičić i to će vrijeme pokazati. Gradonačelnik u Banjaluci neće imati našu podršku, ali će naša većina nastaviti provoditi naše projekte jer nam je važno da grad profunkcioniše”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje