Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik “seli” u restoran: Želim da mi daju 10 miliona maraka, nisam ikebana (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kabinet člana Predsjedništva BIH Milorad Dodika biće u Administrativnom centru na Trgu Republike. Milorad Dodik će tako biti prvi član Predsjedništva iz Republike Srpske čiji će kabinet biti u zgradi Vlade Republike Srpske.

Izvori BN TV kažu da je pri kraju rekonstrukcija prostorija na 16. spratu zgrade Vlade, gdje je donedavno bio restoran. Navode da su radovi u završnoj fazi, a prošle sedmice je stigao i namještaj iz Sarajeva, čiji proizvođač je jedna renomirana turska kompanija.

U Palati RS postoje namjenske prostorije u kojima je boravio Nebojša Radmanović tokom svog mandata, ali Dodik nije dozvolio njihovo korištenje i Mladenu Ivaniću.

Osim kabineta u Banjoj Luci, Dodik će imati na raspolaganju i kabinet u Istočnom Sarajevu kao i kabinet na adresi Maršala Tita 16 u sjedištu Predsjedništva BiH Sarajevu. Jedan od prvih zahtjeva Dodika, kao prvog predsjedavajućeg Predsjedništva BIH u ovom sazivu, kolegama Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću, bio je da povećaju budžete svojih kabineta – na 10 miliona maraka.

”Ja hoću da se meni tamo obezbijede sredstva, da kao član Predsjedništva, bar po 10 miliona maraka da pospješimo izgradnju škola, vrtića, da damo za neke socijalne kategorije. Šta ću ja tamo kao neka ikebena koja ne može da riješi nikome ništa. Ni šahovski turnir da organizuje za hiljadu maraka”, rekao je Dodik.

Budžet Predsjedništva BIH za 2018. godinu je 7.828. 000 maraka. Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović imali su na raspolaganju oko 800.000 maraka, plus 360 hiljada budžetske rezerve. Međutim, Milorad Dodik s tim nije zadovoljan.

”U čemu je to loše? Šta je tu loše? Ta sarajevska čaršija pokušava da onemogući da se bilo šta napravi, a opet hoće uspjeh. Na čemu? Ja ću to tražiti”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik je kao predsjednik Republike Srpske na godišnjem nivou raspolagao budžetom od oko 10 miliona maraka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje