Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Sa partnerima formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci i Bijeljini

Preuzmite sliku

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je najavio da će SNSD sa koalicionim partnerima formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci i Bijeljini.

Čestitao je svima koji su pobijedili na izborima, uz ocjenu da su izbori bili fer i pošteni.

Na konferenciji za medije je kazao da neće u prvoj godini mandata pokretati smjenu novoizabranog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića koji dolazi iz PDP-a.

Ali, kazao je i to da „novi gradonačelnik neće imati našu podršku, a ona je važna za grad”, te da će skupštinska većina nastaviti projekte.

– Mi smo vodili umjerenu kampanju. Prljava kampanja s njihove strane je zagadila odnose do te mjere da neće biti podržan ni jedan prijedlog gradonačelnika, taman da je Ajnštajn – rekao je Dodik.

Najavio je i da će obustaviti investicije i finansijska sredstva prema Gradu Banja Luka sa nivoa entiteta RS.

Također je predsjednik SNSD-a i član predsjedništva BiH Dodik izrazio sumnju u ponašanje nekih koalicionih partnera (Ujedinjena Srpska, Demos, DNS i Socijalistička partija), ali, kako je rekao, još uvijek prikuplja dokaze za to.

Ukoliko sumnja bude opravdana, odnosno, „ukoliko ne odlučimo da ih prihvatimo u većinu u Gradu, svi njihovi kadrovi u roku od 24 sata biće eliminirani iz bilo kojeg mjesta gdje je nadležnost vlade“, najavio je Dodik.

SNSD nakon jučer održanih Lokalnih izbora očekuje više od 43 načelničke pozicije, ali 41 je sigurna. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje