Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Sa Bećirovićem u Predsjedništvu lakše ćemo odvojiti Republiku Sprsku

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, kandidat za Predsjednika RS-a po prvi put se obratio javnosti i rekao da kao odgovoran političar neće proglasiti pobjedu, ali da prema podacima ima uvjerljivu pobjedu u odnosu na Jelenu Trivić.

“Želim da kažem da su izbori što se nas tiče provedeni fer i korektno, da mali ekscesi što su bili ne mogu donijeti u pitanje”, rekao je Dodik o izbornoj proceduri.

“Što se tiče člana Predsjedništva nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović. Što se tiče predsjednika RS-a, trudimo se dati tačne podatke, mi nismo oni koji bi dali rezultate i sutra se kajali da nismo to mislili”, rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da je u značajnoj prednosti za koju misli da je nedostižna i da je ta razlika nedostižna za preostalih 140.000 glasova koji nisu prebrojani.

Kaže kako ne može reći da je ovo pobjeda ali da su tendencije u njegovu korist.

“Nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsjednika Republike, i mi ćemo za pola sata doći ovdje i reći rezultate”, poručio je Dodik.

Poručio je kako su izašli da prekine špekulacije, i da je na njemu da prizna rezultat bez obzira kakav on bio.

“Mogu da kažem da sam u Banja Luci izgubio, ali sam u Republici Srpskoj pobjedio. Milorad Dodik je pobjedio na nivou Republike Srpske”, odgovorio je Dodik na pitanje novinarke.

“Ja sam pobjednik ovih izbora zajedno sa Željkom Cvijanović kao što je naša partija pobjednik”, rekao je Dodik i dodao da je tačno da je Trivć pobjedila u Banjoj Luci, ali ne i u Republici Srpskoj.

Dodik kaže da je na dosadašnjem nivou obrađenih podataka koalicija oko SNSD na 63 posto, ali da je cilj 65 posto i dvije trećine.

“Ponosan sam na koalicione partnere i ostajemo zajedno svi”, kazao je Dodik o koaliciji.

Što se tiče izbornog zakona, Dodik je rekako kako to govori koliko je nakaradan sistem, da je Schmidt kukavica i to je uradio na sam dan izbora, nedjelju kad su svi okupirani rezultatima, te da će sigurno sutra biti u Njemačkoj.

“Ne znam šta je nametnuo, znam da se ne odnosi na RS i to je za nas inostranstvo”, rekao je Dodik o nametanju Izbornog zakona.

Na upit o Denisu Bećiroviću, Dodik je istakao da će snjim i njegovim stavoima u Predsjedništvu samo biti olakšan put ocjepljenja Republike Srpske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,