Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik poručio da je RS država srpskog naroda: “Nismo se borili za BiH i nismo bosanski Srbi”

Preuzmite sliku

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska nije poklonjena, za nju su se izborili najbolji među nama, te da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije, prenosi RTRS.

“Ljubav prema otadžbini mjeri se učinjenim djelima, a u izuzetno izazovnoj godina pandemije, poseban patriotizam su pokazali zdravstveni i prosvjetni radnici, privrednici koji su očuvali radna mjesta i svi građana koju su poštujući preventivne mjere sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih”, poručio je Dodik.

Istakao je da je “deveti januar dan kada se prisjećamo stvaranja Republike Srpske, borbe za opstanak i svega onog što treba da učinimo da Republika Srpska bude bolja”.

“Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju, koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način i u raznim bunama i nažalost i posljednjem građanskom ratu”, izjavio je Dodik u obraćanju koje prikazano tokom svečane akademije RS.

“Republika Srpska je u Dejtonski sporazum unijela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti – teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica. Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije”, poručio je Dodik.

“Borba na političkom planu sa raznim onima koji opstruišu Republiku Srpsku će se nastaviti i ona neće biti nimalo laka ni u idućoj godini, alo ono što odvaja iduću godinu od svih godina do sada, što se tiče Republike Srpske, jeste to da mi naredne godine slavimo 30 godina i moramo se pripremiti. Moramo biti još jači i moramo to učiniti na najbolji mogući način”, naglasio je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje