Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik otvorio profil na Twitteru, evo koga je prvo zapratio

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a otvorio je danas svoj službeni profil na društvenoj mreži Twitter. Trenutno Dodik prati tek desetak osoba, i to: Viktora Orbana, premijera Mađarske, Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, Dragana Čovića, lidera HDZ-a, Joe Bidena, predsjednika SAD-a, SDSD, Vladu Republike Srpske…

Odmah po otvaranju naloga pratiocima se obratio video porukom.

“Poštovani, ovo je moj zvanični Twitter nalog. Odlučio sam se, pored niza lažnih, koji su do sada bili u eteru, da otvorim zvanični, svoj nalog. Ovo je mogućnost da zajedno razgovaramo, da podijelimo mišljenja i stavove o najvažnijim pitanjima unutrašnje i spoljne politike. Ovo je način kojim želim da obezbjedim da direktno komuniciram s vama, da s vama razmijenim mišljenja, da artikulišemo odgovore i da doprinesemo javnoj prezentaciji naših stavova i naših odgovora na važna pitanja. Zapratite ono, što ću na ovom Twitteru pokušati da saopštim“, poručio je Dodik.

Poručio je da i sa onima koji imaju različita mišljenja, spreman je na dijalog.

“Spreman sam na razmjenu mišljenja. Vjerujem da ovo može doprinijeti da se bolje razumijemo, shvatimo i da na pravi način budemo informisani. Hvala!“, kaže Dodik u svojoj prvoj video objavi.

Za sada nije poznato ko će voditi njegov profil, no kćerka člana Predsjedništva BiH Gorica Dodik, poznata je kao neko ko je veoma aktivan na društvenoj mreži Twitter.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,