Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik opet provocira: Ne namjeravam da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH, baš me interesuje kako će se ponašati u Sarajevu

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne namjerava da se odazove pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, kako kaže, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

– Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati – rekao je Dodik.

On je dodao da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi cilj bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i drugih da dodatno naprave raskol. (RTRS)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje