Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik odgovorio Severini: Zbog vrijeđanja patrijarha angažman nikad ne bih ni dozvolio

Preuzmite sliku

Nakon što je Severina odbila angažman na TV UNA zbog stavova Milorada Dodika o Srebrenici, odnosno negiranja genocida te vrijeđanja žena, oglasio se i lider SNSD-a.

Dodik je kazao da nema veze s pomenutom televizijom, a i da ima, nikada ne bi dozvolio saradnju sa Severinom zbog njenog odnosa prema patrijarhu Porfiriju.”Nemam namjeru da kažem ništa loše prema njoj, ali da je mene neko pitao, nikad ne bi imala dogovor s nekom mojom kompanijom”, rekao je Dodik gostujući na Pinku.

Podsjećamo, jedna od najvećih regionalnih zvijezda Severina Vučković odustala je od angažmana na novom televizijskom projektu TV UNA, koji se povezuje s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Vezano | Linč Srbijanskih tabloida nakon Severininog odbijanja Dodika: “Zabranite joj ulazak u Srbiju”  

“Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo počeli okupljanje ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, kazala je Severina.

  • Vezano | Severina odbila “Dodikovu televiziju”: Ne želim imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici  

    Nakon ove Severinine odluke uslijedila je prava kampanja u Srbiji, a hrvatska zvijezda trpi pravi linč tabloida.

    Rigidni Informer zatražio je na naslovnici zabranu ulaska u Srbiju, a uz navode kako je Severina napala Srbe stoji i uvreda “Đubre ustaško”.

    Objektiv je bio nešto “umjereniji”, ali je plasirao njen izmišljeni citat: “Srbi, vi ste genocidni!”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje