Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dodik o sankcijama Velike Britanije: “Znaš koliko me zaboli za njihove sankcije, to je gomila gluposti…”

Preuzmite sliku

“Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas Bratiću nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali “bosanski Srbi”, a vi ste “kao” Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu”, rekao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, na današnjoj je posebnoj sjednici NSRS-a prokomentarisao sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsjednici RS-a Željki Cvijanović.

Vezano | Velika Britanija uvela sankcije Dodiku i Cvijanović zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost države BiH

Britanske sankcije za Dodika i Cvijanović uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine. Lider SNSD-a kaže kako u Velikoj Britaniji nema nikakvu imovinu.

– Samo da vam kažem da nemam nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji, a tamo nisam bio ima deset godina. Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za njihove sankcije, rekao je Dodik.

Obrazloženje britanskih sankcija u kojem je, između ostalog, navedeno kako je on pokrenuo povlačenje RS-a iz državnih institucija, koristeći se retorikom podjela i nacionalizmom, nazvao je glupostima.

– Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas Bratiću nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali “bosanski Srbi”, a vi ste “kao” Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu. Kad oni budu nas zvali Srbima i mi ćemo zvati njih, uostalom nije uvredljivo zvati muslimanima, kazao je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje