Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Neće funkcionisati parlament BiH, a i Predsjedništvo će smanjiti rad

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milord Dodik najavio je danas da, osim što nema novog Vijeća ministara, neće biti funcionisanja parlamenta BiH, te da će i Predsjedništvo BiH doći u poziciju da smanji nivo svojih aktivnosti.

-RS nema nikakve koristi od BiH, a sada ima kontinuiranu štetu vezano za nefunkcionisanje vlasti BiH, koja šalje poruku da tu živi neko ko nije spreman da poštuje ni volju vlastitog naroda na izborima ko će ga predstavljati – rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednicom RS Željkom Cvijanović.

Optužio je bošnjačke političare da opstruišu formiranje novog Vijeća ministara BiH.

-Nema funkcionisanja parlamenta, a i Predsjedništvo će doći u poziciju da smanji nivo svojih aktivnosti. Nepoštivanje izvorne volje konstitutivnih naroda, govori da neko želi majorizaciju, BiH po svome i da ono viđenje BiH kao građanske koju gura SDA ima podršku stranaca. To je sve lažna priča…, ustvrdio je.

Dodik je kazao da je prije tri mjeseca rečeno da će SBB na čelu sa Fahrudinom Radončićem s SDA ući u koaliciju, ali da treba još malo vremena, a sada se, kaže, o tome pravi veliki politički sporazum.

– Bakir Izetbegović je tada tražio Ministarstvo sigurnosti BiH da to bude za Fahrudina Radončića i sada kao javnost nešto isčekuje, To iznosim samo kao ilustraciju šta se dešava i kako žele da nas okupiraju svojim igrama, koje su usaglašenje s jendim dijelom međunarodnog faktora. Ali najveće štete od toga ima BiH – rekao je Dodik.

Neće se, kaže, dozvoliti da se urušava kapacitet RS. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje