Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Nama trebaju radna mjesta koja su dobro plaćena

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je složena zemlja sastavljena od dva entiteta i sa tri konstitutivna naroda što otežava politički život.

Međutim BiH je stabilna zemlja za biznis i to pokazuje vrijeme koje smo iza sebe ostavili, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na Sarajevo Business Forumu.

On je naglasio kako BiH mora odustati od ponude jeftine radne snage, što je bila velika greška jer smo time samo ohrabrivali one koji odlaze u potrazi za boljim poslovima.

Podcrtao je kako ubrzani razvoj može odmakuti od svih vrsta destabilizacija a jedna od najvećih je odlazak stanovništva.

“Nama trebaju radna mjesta koja su dobro plaćena jer ovdje ne živi sirotinja koja želi da radi za male plate koje samo iskorištavaju radnu snagu nego emancipovani ljudi koji žele da se usavršavaju i budu dobro plaćeni. BiH je izašla iz perioda kad je trebala humanitarnu kao i pomoć u obnovi, a sada treba pomoć u razvoju koji mora biti u obostranom interesu – za one koji ovdje ulažu svoj novac da imaju sigurnost a za nas da osiguramo sigurna i perspektivna radna mjesta”, rekao je Dodik.

Kao glavni prioritet naše zemlje Dodik je naveo pristupanje EU. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje