Četvrtak, 18. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik nakon smrti Mićića: Veliki gubitak

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, ističući da je Mićić ”bio veliki patriota, ali i lokal patriota, čovjek koji je radio za dobrobit Republike Srpske i Bijeljine, ne žaleći sebe do posljednjeg trenutka”.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Miće Mićića. Upućujem vam izraze iskrenog saučešća povodom ovog velikog gubitka za vašu porodicu, jer je Mićo bio odan suprug i otac koji je živio za svoju porodicu, ali i za svoj grad i Republiku Srpsku. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za vas, njegove najbliže, već i za Bijeljinu, za Republiku Srpsku i za sve nas koji smo ga poznavali i s njim sarađivali”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je jedina utjeha u ovom trenutku i velikom bolu da će Mićo Mićićo ostati upamćen kao čovjek koji je obilježio razvoj Bijeljine, a njegov lični pečat vidljiv je na svakom koraku i svakoj ulici u gradu koji je postao sredina po mjeri svakog čovjeka, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Mićo Mićić je bio veliki domaćin, čovjek iz naroda koji je živio za svoj narod, imao je velike planove i želju da zajedno realizujemo još mnogo projekata, ali, nažalost, sve to prekinula je bolest i bitka protiv virus korona koju nije mogao da pobijedi”, naglasio je Dodik.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u 64. godini od posljedica zaraze korona virusom.

Podsjetimo, i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primljen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske 21. decembra 2020.

Dodik je proveo nekoliko dana u kućnoj izolaciji zbog kontakta za osobom pozitivnom na virus korona.

Jučer je saopćeno iz UKC-a RS kako je uočeno da Dodik ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi korona virus je pozitivan. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje