Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Nakon potpisanog sporazuma s Pakistanom smanjen priliv migranata

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da ga je obradovala informacija prezentirana na današnjoj sjednici Predsjedništva o smanjenom prilivu migranata nakon potpisivanja sporazuma o readmisiji s Pakistanom.

-Predsjedništvo je iniciralo taj sporazum i došlo je do smanjenja broja migranata iz te zemlje, jer mnogi od njih smatraju da će sada brzo biti deportirani ako uđu u BiH ili brzo odlaze odavdje, kazao je Dodik gostujući u programu televizije N1.

On je izrazio žaljenje zbog ubojstva tridesetšestogodišnjeg Jasmina Berovića preksinoć u Sarajevu, a za koje je osumnjičeno nekoliko migranata. Istaknuo je da je Predsjedništvo izrazilo saučešće porodici stradalog te izrazio uvjeravanje da će takvo ponašanje “biti zaustavljeno”.

Sporazum o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan potpisan je početkom ovog mjeseca u Islamabadu tokom službene posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministra sigurnosti Selme Cikotića toj azijskoj državi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,