Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dodik kritikovao snimanje serije o Aliji Izetbegoviću i RTRS-u “dao zadatak”

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je “snimanje filma o životu Alije Izetbegovuća  samo način da se opere njegova biografija”.

Dodik je rekao da je Alija Izetbegović “napisao Islamsku deklaraciju, kao i da je bio poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svjetskom ratu”.

Dodik je podsjetio da je Bakir Izetbegović prije nekoliko dana rekao da nastavlja politiku svog oca, što je bilo poznato predstavnicima SDS-a i PDP-a u zajedničkim institucijama koji nisu reagovali.

“Nastavljajući put takvog Alije Izetbegovića, pa taman i od njegovog sina, bilo je suvišno ne prokomentarisati od strane Ivanića i drugih koji se u posljednje vrijeme busaju u prsa kako stoje na odbrani srpskih nacionalnih interesa”, rekao je Dodik.

On je dodao da je očekivao da će “oni da reaguju”, te da zbog toga ništa nije rekao o toj temi jer je njegov stav od ranije poznat.

“Bakiru Izetbegoviću koji ima prezime, a nema ime, jedino preostaje da nastavi i realizuje politiku svog oca”, napomenuo je Dodik.

Milorad Dodik je dodao da “Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda”.

Dodik je rekao da Vlada treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen.

“Ako može Alija Izetbegović da ima tu seriju uz asistenciju sina Bakira onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi”, zaključio je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje