Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik Krajišnika uporedio sa Alijom Izetbegovićem

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da je tražio da se minutom šutnje oda počast umrlom Momčilu Krajišniku, a što je odbijeno.

Dodik se nije tu zaustavio već je Krajišnika uporedio sa prvim predsjednikom Predsjedništva BiH Alijom Izetbegovićem koji nije bio ni osumnjičen, ni optužen ni osuđen za ratne zločine.

“Kad je umro Alija Izetbegović isto se uradilo i naloženo je u DKP-ima da se širom svijeta otvore knjige žalosti. BiH nije spremno da prvom poslijeratnom članu Predsjedništva oda poštu. Ja ću naložiti šefovima 16 DKP-a iz reda srpskog naroda da otvore Knjigu žalosti za Momčila Krajišnika”, kazao je Dodik, piše Patria.

Na pitanje novinara kakvu poruku šalje žrtvama takvim zahtjevom Dodik je kazao da poštuje sve žrtve.

“Činjenica je da je Momo Krajišnik presuđen, da je odležao i izašao kao slobodan građanin ma kakvo god ja mišljenje imao o tome. Znam da Momo Krajišnik nije opalio nijednog metka. Imate člana Predsjedništva BiH Komšića koji je učestvovao u borbama i ima orden Zlatni ljiljan. Momo Krajišnik bio je prvi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ako Komšić i Džaferović drže do te BiH onda su morali da to prihvate.

Poštujem sve žrtve, kamo sreće da niko nije stradao. Imamo nažalost dijametralno suprotna gledanja na ta pitanja. Kad ode neko na zapadu u zatvor, odleži i izađe ima sva prava kao slobodan čovjek”, kazao je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje