Petak, 9. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Izetbegović je Srbin koji bježi od svog porijekla

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović – Srbin koji bježi od svog porijekla, prenijela je agencija Hina banjalučke medije.

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da bi političari u RS trebalo da prestanu sa zahtjevima za vraćanje na “izvorni Dejton”, jer bi Bošnjaci mogli da zatraže vraćanje BiH na ustavno – pravni status iz 1991. godine, Dodik je kazao da ako bi se tako radilo, vjerovatno bi se ispostavilo da je Izetbegović Srbin.

“Ako već (Izetbegović) hoće da ide do kraja, mogli bi otići i nekoliko vekova unazad pa bi se ispostavilo da je Bakir Izetbegović Srbin, pa da mu kažem ‘tvoji su preci bili naši ljudi i nemoj bežati od toga'”, kazao je Dodik.

On je ponovio da će tražiti da se entitetima vrate ovlašćenja koja su, kako je ocijenio, proivustavno prenijeta na državni nivo u prethodne dvije decenije, prenosi Tanjug.

U BiH ne sme biti više nikakvih odlučivanja dok se ne odluči o Ustavnom sudu“, kazao je Dodik i dodao da je taj sud “jedno dekadentno mesto” u kojem se odluke donose “po diktatu Bošnjaka i predstavnika međunarodne zajednice”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,