Četvrtak, 6. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dodik i Vučić otvaraju školu “Srbija” u Šamcu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će svečano presjeći vrpcu na novoizgrađenoj Osnovnoj školi “Srbija” u Crkvini kod Šamca.

Na temeljima stare škole, potpuno uništene tokom poplava u maju 2014. godine, izgrađen je novi školski objekat, a sredstva za izgradnju obezbijedili su Vlada Srbije i UNDP.

Svečanosti će prisustvovati i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Okupljanje zvanica zakazano je za 11.00 sati, dok je ceremonija otvaranja predviđena za 12.00, najavljeno je iz opštine Šamac.

Nakon posjete prostorijama škole i intoniranja himni Republike Srpske i Srbije, prisutnima će se u 12.30 časova obratiti načelnik opštine Šamac Savo Minić, a nakon njega Dodik i Vučić.

Kulturno-umjetnički program počeće u 13.00 sati, nakon čega slijedi zajednički koktel za zvanice u prostorijama škole.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će Republika Srpska i Srbija uvijek blisko da sarađuju, kakvi god odnosi bili po određenim pitanjima, što se politike tiče.

On je naveo da je Srbija uložila novac u školu u Šamcu, kao i u Doboju, sa željom da pomogne da se prevaziđu posljedice poplava iz 2014. godine.

“Idem u Šamac da vidim šta je urađeno, kako izgleda ta škola u koju smo uložili sredstva, jer je to dobro za tu decu i verujem da će svi u Posavini da se raduju otvaranju te škole”, rekao je Vučić juče novinarima u Beogradu.

Stara montažna školska zgrada osnovne škole u Crkvini, koja je sagrađena 1967. godine, za vrijeme poplava u potpunosti je uništena, a đaci su bili prinuđeni da nastavu pohađaju u prostorijama Mjesne zajednice Kruškovo Polje, halama na imanju porodice Maslić i Srednjoj školi “Nikola Tesla” u Šamcu.

Drugo polugodište za 225 učenika od prvog do devetog razreda počelo je na vrijeme, 25. januara u novoj savremenoj školi za koju je glavni donator bila Vlada Republike Srbije po kojoj je škola i dobila ime. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,