Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik i saradnici “slave” sankcije, svira im harmonikaš iz Predsjedništva

Preuzmite sliku

Danas su Sjedinjene Američke Države proširile sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a uvele Alternativnoj televiziji u Banjaluci. Nakon nekoliko reakcija na ovu odluku iz Republike Srpske, Milorad Dodik, lider SNSD-a, nekoliko njegovih saradnika, članova ove stranke su objavili fotografiju iz kafane na kojoj, prema svemu sudeći “slave” američke sankcije.

Naime, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Radovan Kovačević, Dodikov savjetnik, Vlado Đajić, direktor UKC-a RS, Nikola Špirić, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Snežana Novaković Bursać, predsjednica kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, nazdravljali su uz osmijehe na licu, dok je iza njih bio Dodikov harmonikaš koji ga je vjerno pratio i u Predsjedništvu BiH kada je imao “muzičku predstavu”.

“Zdravica u čast jedinstva i odlučnosti da se odbrane pravo, pravda i Republika”, napisala je Novaković Bursać na Twitteru očito aludirajući na to da je ovo odgovor SNSD-a današnjim sankcijama.

Vezano | Dodik se “obrušio” na sve: Od Amerikanca očekujem još da me ubiju

I na zvaničnoj stranici SNSD-a je objavljena galerija fotografija sa večerašnjeg druženja, a iznad nje u opisu i kratak stih.

“Haj, što Srbin još se drži kraj svih zala. Pjesma ga je održala, njojzi hvala”, napisano je na zvaničnom Twitter profilu SNSD-a.

Podsjetimo, SAD su danas uvele sankcije ATV-u zbog povezanosti sa porodicom Dodik, a Miloradu Dodiku su proširene zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti i kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnoj cjelovitosti BiH.

Sankcije su objavljene na zvaničnoj stranici Ministarstva finansija SAD-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,