Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Dolazim na sastanak s Erdoganom u Predsjedništvo, upoznat ću ga sa “srpskom stranom priče”

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je danas pres konferenciju povodom posjete predsjednika Turske BiH Recepa Tayipa Erdogana našoj zemlji.

Dodik je rekao da je o ovom pitanju razgovarao sa predsjednicima stranaka iz Republike Srpske i da su donijeli odluku.

“Pojavit ću se na sastanku. Razlog je što ne želim ostaviti dva člana Predsjedništva Džaferovića i Komšića same s Erdoganom koji je veliki lider i da im ostavim priliku da samo oni iznose svoje stavove”, kazao je Dodik.

Dodao je da ova njegova odluka nije nikakvo pravdanje i da to njemu nije ugodno ali da ovdje nije pitanje šta je ugodno.

“Moram ići kao izabrani predstavnik naroda. Ići ću i na redovne sjednice, ali samo kako bih mogao glasati protiv svih odluka da bi na sljedećoj sjednici mogao povući vitalni nacionalni interes da bi to otišlo u NSRS na odlučivanje. Tako ću pokazati da je NSRS mjesto odlučivanja, a ne Predsjedništvo BiH”, dodao je Dodik.

Naglasio je da će na sastanku sa Erdoganom, turskog predsjednika upoznati sa “srpskom stranom priče”.

“Ne mogu dopustiti da samo Komšić i Džaferović pričaju. Spreman sam da govorim o onome. Želim Erdogana obavijestiti da Srbi ne prihvataju da stranac može donositi zakon i da je srpska strana u tome veoma ozbiljna. Godišnji odmori mogu nekome biti izgovor za nerješavanje ovog problema, nama nije”, podcrtao je Dodik.

Ponovio je i svoje ranije stavove da je BiH neodrživa i da joj prijeti raspad, a naglasio je da su Srbi već u “prvoj fazi” izlaska iz BiH jer njihovi izabrani predstavnici u državnim institucijama “ništa ne rade”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje