Subota, 30. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dodatna sredstva za realizaciju ekoloških projekata u TK

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je odluku o utrošku dodatnih novčanih sredstava za realizaciju ekoloških projekata u tom kantonu. 

Radi usklađivanja sa izmjenama i dopunama budžeta TK za 2023. godinu, te kvalitetnijeg iskorištavanja planiranih namjenskih sredstava, Vlada TK je danas dala saglasnost na izmjene i dopune Programa raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada za 2023. godinu.

– Ovim izmjenama osigurano je ukupno 7.139.000 KM. Od ovog iznosa 3.020.000 KM odnosi se na kapitalne transfere gradovima, općinama, javnim i privatnim preduzećima, neprofitnim organizacijama i pojedincima za sufinansiranje realizacije projekata i mjera energijske efikasnosti. Za tekuće transfere predviđeno je ukupno 793.000 KM – kaže Anela Ajšić, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

U odnosu na prethodni program, izmjenama i dopunama osigurano je dodatnih 230.000 KM za projekte po Akcionom planu energijske efikasnosti javnih objekata na području Tuzlanskog kantona za 2023. godinu i za uličnu energijski efikasnu rasvjetu u gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,