Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dočekan uz najviše državne počasti: Vujanović započeo službenu posjetu BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović doputovao je u dvodnevnu službenu posjetu Sarajevu, u okviru koje će se sastati s državnim vrhom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Crnogorski predsjednik svečano je dočekan uz najviše državne i vojne počasti ispred zgrade Predsjedništva BiH, a nakon toga uslijedio je susret s predsjedavajućim Predsjedništva Mladenom Ivanićem i članovima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Nakon sastanka zvaničnih delegacija BiH i Crne Gore, biće održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Mladen Ivanić i Filip Vujanović.

Programom posjete je planirano je da se Vujanović u toku dana sastane i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Crnogorski predsjednik će sutra posjetiti i Staru pravoslavnu crkvu Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila, Gazi Husrev-begovu džamiju, Katedralu Srca Isusova i Sinagogu – Muzej Јevreja BiH. Kako je najavljeno, domaćin šetnje Sarajevom predsjedniku Crne Gore biće član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uz prisustvo gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake.

Vujanović je u Sarajevo doputovao po pozivu Predsjedništva BiH, a iz njegovog kabineta je saopšteno da će posjeta biti potvrda i afirmisanje sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države, kao i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje