Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobročinstvo se ne zaboravlja: Legendarni vozač Formule 1 dobija svoj mural u Sarajevu

Preuzmite sliku

Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta

Michael Schumacher legendarni vozač Formule 1 dobija svoj mural u Sarajevu.

Naime, posljednjih dana pripadnici grupe “Obojena klapa” proteklih dana vrijedno su radili na oslikavanju murala na jednoj od zgrada u Aerodromskom naselju u Sarajevu. Mural će završen sutra.

Vedran Poričanin, Emir Mušić, Rijad Hadžić i Benjamin Čengić, umjetnici koji su proteklog ljeta organizovali Fasada festival – Fresh Air Sarajevo Displays Art u Sarajevu, novi projekat realizirali su u saradnji sa Goethe institutom BiH.

  • Upravo je u Aerodromskom naselju slavni Schumacher posjetio sarajevske mališane po okončanju rata, fotografirao se sa njima i poklonio im igračke.

    – Kao djeca smo gledali Formulu 1, pratili Schumachera i njegove majstorske poteze, bio nam je životni idol – rekao je Čengić, jedan od autora murala.

    Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta kao specijalni ambasador UNESCO-a u povodu projekta prikupljanja novca za liječenje djece žrtava granatiranja i mina. To dobročinstvo mu Sarajlije nikad nisu zaboravile. (Avaz)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje