Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dobre vijesti: U Banjaluci izliječeno prvo dvoje zaraženih korona virusom

Preuzmite sliku

Prvi, odnosno nulti klaster u Banjaluci se gasi, i oba lica koja su bila pozitivna u ovom klasteru su izliječena, odnosno potvrđeni su negativni testovi na korona virus, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, javlja Anadolu Agency (AA).

On je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije na konferenciji za novinare rekao da od posljednjeg izvještaja nema novih slučajeva korona virusa u ovom entitetu i da je broj potvrđenih slučajeva 29.

“Trеnutnо је u Rеpublici Srpskој pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 7.135 оsоbа, a nаdzоr је zаvršеn kоd 239 оsоba”, rekao je Šeranić.

On je istakao da iako je izazov kontrolisati ovaj broj ljudi, vlasti će učiniti sve kako bi neodogovorne pojedince natjerale da se ponašaju odgovorno.

“Tražim da se striktno poštuju rješenja o samoizolaciji”, rekao je Šeranić, i dodao da će se rigorozno kažnjavati oni koji ova rješenja ne budu poštovali.

Šeranić je zahvalio zdravstvenim radnicima daju mnogo da se prebrodi ova situaciju, kao i volonterima, studentima medicine i svim građanima koji strpljvo stoje na odstojanjima i koji se ponašaju odgovorno.

Ponovio je da ima dovoljno testova i da je do sada testirano oko 300 osoba. Objasnio je da je testiranje uvijek stvar procjene kontakta, te da se ukoliko držite distancu i držite se mjera higijene, kontakt označava kao niskog rizika.

Istakao je i da je niskog rizika njegov kontakt sa Zlatanom Klokićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS, koji je pozitivan na korona virus, ali je testiranje izvršeno kako članovi Vlade ne bi ugrožavali druge građane.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,