Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobra saradnja Vlade TK i Srpske pravoslavne crkve

Preuzmite sliku

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve, starješina sabornog tuzlanskog hrama, protojerej-stavrofor Milan Topić i paroh tuzlanski Miloš Trišić, posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Begu Gutića te premijera i članove Vlade TK pozvali na svečanu ceremoniju na kojoj će gospodin Fotije biti ustoličen za episkopa zvorničko – tuzlanskog.

Kako je danas rečeno, svečana liturgija u Tuzli bit će upriličena 8. oktobra u 9 sati i 30 minuta.

Premijer Gutić se zahvalio na ovom pozivu, te istaknuo da je i ovaj poziv pokazatelj dobrih odnosa, međusobnog poštivanja i uvažavanja u Tuzlanskom kantonu.

Stavrofor Milan i paroh Trišić su se i ovom prilikom zahvalili premijeru na dosadašnjoj saradnji i odnosu koji Vlada Tuzlanskog kantona njeguje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Vlada Tuzlanskog kantona svake godine u kontinuitetu podržava rad Srpske pravoslavne crkve i obnovu hramova i mi smo na tome zahvalni. Kada je, na primjer, u pitanju obnova hrama Srpske pravoslavne crkve u naselju Požarnica u Tuzli, Vlada je svake godine izdvajala određena sredstva za ove namjene, a tokom ove godine to je iznos od 15.000 KM, na čemu smo posebno zahvalni“, rekao je ovom prilikom stavrofor Milan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje