Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobojska policija za tri dana uhapsila 20 pijanih vozača

Preuzmite sliku

Pripadnici Policijske uprave Doboj su zbog alkohola sankcionisali i isključili iz saobraćaja 121 vozača tokom trodnevne akcije, a među njima je 20 uhapšeno.

Od uhapšenih vozača, kod 13 je utvrđeno više od 1,51 promila alkohola u krvi, kod šest vozača više od dva promila, dok je jedan odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Deset vozača odbilo je da se podvrgne testiranju na prisustvo droga i oni su sankcionisani.

Akcija je provedena od 22. do 24. oktobra na putevima u nadležnosti Policijske uprave Doboj, a kontrolisano je 1.779 učesnika u saobraćaju.

Tokom republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih lijekova evidentirano je i 187 drugih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Doboj apeluje da vozači brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Na području u nadležnosti ove uprave juče su, takoše zbog alkohola, uhapšena dva vozača.

U Derventi je uhapšen vozač čiji su inicijala D.J. kod koga je utvrđeno da je vozio sa 1,63 promila alkohola u krvi.

U Modriči je uhapšen vozač J.O. kod koga je utvrđeno prisustvo 1,59 promila alkohola u organizmu.

Policijskoj stanici Doboj jedan juče je prijavljena provala u pomoćni objekat vlasništvo lica S.H. iz Doboja, odakle je otuđen razni alat i drugi predmeti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,