Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doboj: Otvorena zgrada Medžlisa, jedan od donatora bio i Dodik

Preuzmite sliku

U Doboju je danas otvoren objekat Medžlisa Islamske zajednice, koji je izgrađen donatorskim sredstvima od oko 1.500.000 KM.

Tokom ceremonije uručena su priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima i ustanovama, a među njima su Vlada Republike Srpske, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Obren Petrović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

 • Jerinić je rekao novinarima da objekat predstavlja dobru sinergiju institucija Republike Srpske, Federacije BiH i Turske, te podsjetio da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prošle godine donirao 100.000 KM za izgradnju objekta.

 • On je istakao da je Doboj multietnična lokalna zajednica i da je ovaj objekat otvoren za sve građane koji žele da nauče i nešto drugačije.

  Ambasador Turske u BiH Haldun Koc rekao je da je Doboj simbol tolerancije, multikulturalan i multietničan grad, te da Turska, pored sufinansiranja izgradnje ovog objekta, finansira i izgradnju mosta koji povezuje Doboj sa susjednom opštinom u Federaciji BiH.

 • Zamjenik predsjednika Islamske zajednice BiH Esad Ljevaković rekao je da je Doboj i ovaj put pokazao svoj kosmopolitski duh.

  Glavni dobojski imam Bajro Džafić rekao je da se objekat prostire na 1.425 metara kvadratnih, da ima i biblioteku, čitaonicu, kao i da je otvoren za sve građane.

  Kamen temeljac za izgradnju zgrade Medžlisa Islamske zajednice položen je 15. maja 2015. godine. (Srna)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje