Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobili poruku: Radnici KCUS-a obaviješteni da “mogu ići na proteste”

Preuzmite sliku

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH bit će održana danas s početkom u 14:00 sati.

Tu su već okupljeni građani koji održavaju proteste u organizaciji neformalne grupe građana ReStart, a poziv na proteste uputila je i SDA sve zbog jučerašnje odluke Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH o deblokadi Federacije BiH. Kako N1 saznaje, i uposlenicima KCUS-a je dozvoljen odlazak na proteste.

Dobili su mail u kojem im se saopćava da oni koji žele, mogu otići na proteste i iskoristiti neplaćeno odsustvo.

Također, zatraženo je i da se dostavi spisak uposlenika koji će biti na protestima od 13:30 do 16:00 sati te da se on (spisak op.a.) dostavi Rukovodiocu sektora.

  • Kao što je svima poznato, direktorica KCUS-a je Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića i sama članica te stranke iz koje su danas zvanično putem društvenih mreža pozvali na proteste.

    Osim toga, mnogim građanima je putem SMS poruke isti poziv poslan, a danas uoči sjednice u Parlamentu FBiH Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde rekao je da je SDA, kako tvrdi, “iskoristila BH Telecom, javno preduzeće da u njihovo ime poziva na proteste”.

    Vezano | Konaković: SDA i HDZ bili su godinama u zagrljaju, a DF im je čuvala svijeću  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,