Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dobermani brutalno izgrizli ženu u centru Sarajeva, spasio je prolaznik

Preuzmite sliku

U ulici Kulovića 11 u Sarajevu danas oko 18 sati dva psa pasmine doberman napale su ženu ispred haustora zgrade i brutalno je izgrizli nanijevši joj tjelesne povrede. Napominjemo da su fotografije izrazito uznemirujuće.

Kako je javio čitatelj koji je ustupio fotografije, psi su je napali bez ikakvog povoda.

“Prolazio sam automobilom i vidio kako psi grizu jednu gospođu. Prolaznici su samo posmatrali šta se dešava. Istrčao sam i počeo ih udarati nogama u glavu nakon čegu su je pustili”, ispričao nam je čitatelj.

Povrijeđena žena prebačena je na ukazivanje ljekarske pomoći nakon čega će biti poznat stepen povreda.

U Kulovićevu ulicu upućena je policijska patrola i vozilo Hitne pomoći, a identitet vlasnika pasa poznat je policijskim službenicima.

  • Informaciju su nam potvrdili i iz MUP-a Kantona Sarajevo, gdje su nam rekli da ovo nije jedini napad pasa koji se dogodio danas.

    Naime, danas oko 16 sati u Ilijašu pas lutalica je napao dvoje djece koji su kasnije prevezeni na ukazivanje medicinske pomoći, a stepen povreda se još utvrđuje.

    “Policijski službenik Uprave policije koji je upućen na intervenciju je upotrijebio službeno oružje s ciljem da odbije napad psa i spriječi daljnji napad psa na djecu i prolaznike, te je tom prilikom usmrtio psa”, rečeno je iz policije, piše Klix.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,