Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dnevni izvještaj za potvrđene slučajeve COVID-19 u TK

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u ‘Plavoj poliklinici’ u posljednjem ciklusu testiraja obrađena su ukupno 203 uzorka, a COVID-19 potvrđen je kod 28 osoba.

Kada je riječ o novozaraženim osobama, sa područja Tuzle je 15 osoba, Lukavca – sedam, Gradačac – pet, Živinica – četiri, Kladnja- četiri, Sapna – dvije, Srebrenik – dvije, te u Gračanici, Kalesiji i teočaku po jedna osoba.

Kako je saopćio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u dnevnom izvještaju registrovana su i četiri smrtna slučaja.

Riječ je o dvije ženske osobe starije životne dobi, sa područja Gračanice, te dvije muške osobe, srednje životne dobi, sa područja Gradačca i Banovića. Sve osobe su sa pratećim oboljenjima.

Sa novim smrtnim ishodima u Tuzlanskom kantonu do danas su evidentirana 103 smrtna ishoda koja se dovode u vezi sa zarazom korona virusa.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 657. Trenutno u UKC-u Tuzla hospitalizirana je ukupno 75 osoba pozitivnih na COVID-19 od čega se pet osoba nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 582 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 868.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 2566 slučajeva zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se 1.805.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,